UPPDATERING  2020-05-14 – ASSA ABLOY STATUS

ASSA ABLOYS leverantörer i Kina producerar med näst intill full kapacitet. Utmaningen ligger i frakter med flyg, tåg och fartyg. ASSA jobbar aktivt för att få hem varorna på bästa vis. ASSAs produktionsenhet i Tjeckien producerar i normal takt. Efter Covid-19 saneringen på produktionsenheten i Rumänien har produktionen nu återupptagits med reducerad styrka och är strikt kontrollerad. Produkter som kan påverkas är fortsatt låshus, utrymningslåshus, motorlås, gångjärn och spanjoletter. Frakter i Europa tar idag längre tid, men ASSA för en kontinuerlig dialog med leverantörerna och prioriterar för att minimera störningarna.

UPPDATERING  2020-04-21 – ASSA ABLOY RUMÄNIEN STÄNGER, HOPPE PRODUKTION ÅTER IGÅNG

Tyvärr behöver vi informera om att ASSA ABLOYs produktionsenhet i Rumänien har tvingats att tillfälligt stänga pga. Covid-19 smitta i fabriken. Det innebär att produktionen nu har stängt med omedelbar verkan. Produktionen kommer tidigast att starta upp igen under V.18. De produkter som påverkas i första hand är vissa gångjärn, slutbleck, låshus, spanjoletter och bromsar. Även komponentförsörjningen till fabriken i Mölnlycke kommer att påverkas av detta produktionsstopp. Vi återkommer med mer information när vi vet mer.

HOPPE produktionsenhet i Italien har öppnat upp igen. Produktionen är i viss mån påverkad av olika restriktioner men förväntas ändå uppnå en rimlig produktionstakt framöver.

UPPDATERING  2020-03-25 – HOPPE ITALIEN STÄNGER NER PRODUKTION

Den italienska regeringen har beordrat att all ”icke livsnödvändig” produktion ska stoppas omedelbart och kommer hållas stängda fram till den 3 april. Detta kommer påverka leveranser till oss från vissa leverantörer med produktion i Italien, däribland HOPPE och OTLAV. Detta innebär att mindre produktgrupper inom dessa leverantörers sortiment kan få en längre leveranstid. Vad det gäller vårt standardsortiment så har vi goda förhoppningar om att klara av detta stopp då vi tidigt ökade våra inköp.

UPPDATERING  2020-03-18 – LEVERANSSTÖRNINGAR

På grund av coronavirusets effekter har vi haft flera fall där gods har blivit föresenat ut till er kunder. Anledningen till detta är att det är mycket sjukfrånvaro bland chaufförerna på de olika transportbolagen, vilket gör att de inte hinner med att leverera ut gods i vanlig takt. Tyvärr är detta något vi inte kan påverka. Situationen påverkar även leveranser till oss, vilket gör det väldigt svårt för oss att ge rätt information gällande leveranstider för tillfället. Vi gör dock allt vi kan för att få så pålitlig information som möjligt. Vi kommer framöver att hålla en daglig kontakt med transportbolagen och ge information om hur stora sändningar vi har. Detta för att transportbolagen ska kunna planera och arbeta så effektivt som möjligt.

2020-03-04

De senaste veckorna har situationen med coronaviruset vuxit sig allt större. Du som kund har förmodligen börjat att fundera på hur detta kan komma att påverka dig och er verksamhet. Därför vill vi meddela er följande information.

Vi tog tidigt ett beslut att öka våra inköp, då vi förstod att detta coronavirus kan komma att innebära vissa leveransproblem framöver. Flera av våra leverantörer som har tillverkning i Asien och då framförallt Kina, har nu aviserat om kommande leveransstörningar. Anledningen kan bland annat vara varubrist, på grund av att fabriker har stängts ner och satts i karantän, brist på transportmedel och olika restriktioner / beslut av myndigheter etc.

Ser vi till nuläget, så har vi välfyllda lager av framförallt våra volymprodukter, som t.ex. låshus, slutbleck och gångjärn. Vi kommer framledes dock inte kunna få våra beställningars leveranstid bekräftade på produkter tillverkade i Kina, från vår leverantör ASSA ABLOY, på grund av den rådande situationen. Detta medför tyvärr, att inte heller vi alltid kommer att kunna bekräfta leveranstider på nya beställningar. Både vi och ASSA har idag välfyllda lager. Men viss kvotering kan komma att vidtagas, om bristerna skulle bli för stora.

Vi kommer göra allt vi kan för att upprätthålla vår leveranssäkerhet mot er och kommer hålla er uppdaterade i ärendet.

Vårt sortiment av
BESLAG
hittar du online på vår
e-handel

TILL E-HANDEL

Låshus Cylinder Dörrstängare Doorman Kantregel Gångjärn Dörrtrycke Utrymning Alsibois

Relaterade inlägg

Tillbaka till översikt